måndag 2 februari 2015

Citronbollar


De här citronbollarna är gjorda på dadlar och mandlar men påminner starkt om citronkakor.

Tid: 20 minuter
Portioner: 24 st bollar

Ingredienser:
3 dl torkade dadlar
2 dl sötmandlar
2 dl havregryn
Zest av en citron
1 msk citronsaft
2 tsk honung
½ krm äkta vaniljpulver
½ krm salt
1-2 msk vatten

Kokos

Gör så här:
  1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare till en grovt smulig men formbar massa. Det brukar vara lagom när det börjar klumpa sig.
  2. Forma smeten till bollar.
  3. Rulla bollarna i kokos.
Servering: Citronbollarna passar utmärkt som mellanmål eller som lite nyttigare godis.

Tips! Det är godast om smeten inte är allt för söndermixad, lite tuggmotstånd gör dem härligt sega.

Förvaring: Förvara bollarna lufttätt i rumstemperatur.

Omdömen: Jag gjorde dem till mamma som älskade dem och det gjorde jag också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar