lördag 7 februari 2015

Halloumiburgare


Halloumiburgare äts precis som hamburgare men är vegetariska vilket inte minst är bra för miljön. Dessutom är det riktigt gott.

Tid: 40 minuter
Portioner: 6 st burgare

Ingredienser:
3 st pkt halloumi à 150 g
1 st citron
Olivolja till stekning

Till servering:
Hamburgerbröd, gärna lite grövre och/eller med surdeg
En god yoghurtsås t.ex. med mynta och citron
Skivade grönsaker

Gör så här:

  1. Dela haloumiostarna lodrätt så att varje ost blir till två lite tunnare biffar.
  2. Lägg haloumin i en djup tallrik och pressa över citronen. Låt stå och marineras minst 30 minuter.
  3. Hetta upp en grillpanna och pensla den med olivolja.
  4. Stek osten på medelhög värme tills den fått fina stekränder och släpper från pannan. Vänd osten och stek ytterligare en stund tills haloumin är genomvarm och har fått fin färg. sammanlagt ca. 20 minuter.
Servering: Servera direkt med lätt stekt hamburgerbröd, yoghurtsås (turkisk yoghurt, citron, mynta och havssalt) och grönsaker.

Tips! För att göra rätten lite matigare kan den serveras med stekta/grillade majskolvar.

Förvaring: Haloumiburgarna är godast nystekta men rester håller i kylskåp 3-4 dagar.

Omdömen: Alla tyckte mycket om haloumiburgarna. Min lillasyster tyckte till och med att de var godare än vanliga hamburgare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar