torsdag 19 februari 2015

Gräddglass med vanilj


Gräddglass är kanske det godaste som finns och hemgjord är den ännu bättre. Föreställ dig en varm sommardag med kall vaniljglass och färska jordgubbar...

Tid: 9 timmar varav 1 timme arbete
Portioner: 3-4 portioner

Ingredienser:
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl standardmjölk (3%)
1 st vaniljstång
En nypa havssalt
6 st äggulor
1,25 dl strösocker

Gör så här:
  1. Blanda grädde och mjölk i en stor tjockbottnat kastrull.
  2. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även i resten av stången i kastrullen.
  3. Tillsätt salt.
  4. Koka upp blandningen under omrörning och ställ åt sidan att svalna.
  5. Vispa äggulor och strösocker fluffigt.
  6. Rör ner äggulefluffet i kastrullen med gräddblandning.
  7. Ställ tillbaka på spisen och låt sjuda (inte koka!) till max 85 grader eller tills den börjar tjockna.
  8. Häll smeten i en bunke och låt svalna.
  9. Täck bunken med plastfolie och låt stå i kylskåpet under natten eller minst 8 timmar.
  10. Sätt på glassmaskinen och kör till en fast och smidig glass.
  11. Lägg glassen in en burk och ställ in i frysen 30-60 minuter.
Servering: Servera glassen som den är, med jordgubbar, chokladsås eller vad du än vill ha.

Tips! Det här är ett utmärkt grundrecept som går att variera i oändlighet.

Förvaring: Glassen håller sig max 2 dygn i frysen innan det blir isig.

Omdömen: Alla ÄLSKAR den här underbara glassen.

1 kommentar:

  1. Jag hörde vanilj glass med färska jordgubbar...♡♡♡ ser så gott ut!

    SvaraRadera