lördag 17 januari 2015

Geishafluff


Geishafluff ett "fluff" som påminner om chokladmousse men som är mycket enklare att göra. Fluffet passar utmärkt som tårtfyllning men kan också ätas precis som det är, förslagsvis med hallon.

Tid: 25 minuter + minst 4 timmar i kylskåp
Portioner:

Ingredienser:
200 g geisha
3 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Värm grädden försiktigt i en kastrull utan att det börjar bubbla.
  2. Bryt ner chokladen.
  3. Ta kastrullen från plattan och låt chokladen smälta under omrörning.
  4. Häll upp det (nu rinnande) fluffet i en skål och täck med plastfolie.
  5. Låt stå i kylskåp minst 4 timmar men helst under natten.
  6. Vispa fluffet fluffigt precis som du vispar vispgrädde.
  7. Njut!
Servering: Använd som tårtfyllning eller ät som den är!

Tips! Liknande fluff kan göras med annan choklad, t.ex. krossad daim. Fluffet kan också göras med annat godis men då gäller lite andra mängder så prova dig fram!

Förvaring: Fluffet kan förvaras i kylskåp 4-5 dagar.

Omdömen: Superpopulärt och alldeles ljuvligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar