fredag 2 januari 2015

Skagenröra


Skagenröra är vanlig sommarmat i Sverige och som född på Västkusten och skaldjursälskare är det här en av mina favoritröror.

Tid: 15 minuter + tid för smakerna att sätta sig
Portioner: 4 st bakade potatisar

Ingredienser:
250 g skalade räkor (1 kg oskalade)
2 msk finhackad rödlök
1,25 dl äkta majonnäs
1,5 dl crème fraiche
40 g stenbitsrom, storkornig
2 msk finhackad dill
1-2 tsk pressad citron
1-2 krm salt
Svartpeppar

Gör så här:
  1. Hacka räkorna ganska fint.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Blanda räkor, rödlök, majonnäs, crème fraiche, rom och dill.
  4. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  5. Låt stå i kylskåp några timmar för smakernas skull.
Servering: Servera i mini-krustader eller till bakad potatis.

Tips! Anpassa mängden salt efter syftet med rätten; röran klarar av mer salt om den ska ätas till bakad potatis än om den ska användas till krustader.

Förvaring: Förvara lufttätt i kylskåp där den håller upp till en vecka.

Omdömen: Jag, pappa och mamma tyckte mycket om den. Var försiktig med saltet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar