lördag 3 januari 2015

Vitlökssmör


Vitlökssmör är gott till mycket, framför allt till nygrillad kött och till oxfilé provencale. Skiva upp smöret till servering.

Tid: 10 minuter + en timme i kylskåp
Portioner: ca. 100 g smör

Ingredienser:
100 g normalsaltat smör
2 st vitlöksklyftor
1 tsk finhackad persilja

Gör så här:
  1. Riv smöret med rivjärn ner i en bunke.
  2. Pressa ner vitlök och blanda runt med en sked så att vitlöken blir jämnt fördelad.
  3. Forma smöret till en rulle som du rullar i persilja.
  4. Slå in smöret i plastfolie och låt stå i kylskåp minst en timme, gärna längre.
  5. Skär upp i skivor till servering.
Servering: Servera till oxfilé provencale eller något annat gott.

Tips! Om man vill kan man blanda ner persiljan direkt eller utesluta den helt.

Förvaring: Förvara i kylskåp där det håller upp till en vecka.

Omdömen: Jag, mamma och pappa tyckte mycket om det till oxfilé provencale.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar