lördag 19 juli 2014

Citronpepparsås


Den här citronpepparsåsen passar utmärkt till fisk och framför allt till stekt citronkryddad lax.

Tid: 5 minuter
Portioner: 4 portioner (ca. 2 dl sås)

Ingredienser:
1,5 msk majonnäs
1 dl vispgrädde
0,5 dl mellanmjölk
1 tsk saft av pressad citron
1 msk finhackad dill
Citronpeppar

Gör såhär:

  1. Blanda majonnäs, grädde och mjölk till en jämn sås.
  2. Blanda ner citronsaft och finhackad dill.
  3. Smaka av med citronpeppar och tillsätt ev. mer citronsaft.
  4. Låt stå kallt en stund för att smakerna ska sätta sig.
Servering: Serveras som tillbehör till diverse fiskrätter, extra gott till stekt citronkryddad lax (recept här).

Tips! Såsen är ganska rinnig, för att göra såsen tjockare kan man vispa grädden innan man blandar den med övriga ingredienser.

Förvaring: Förvaras inplastad i kylskåp. Hållbarhet 3-4 dagar.

Omdömen: De vuxna och jag tycker mycket om såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar