Saltrostade mandlar är goda att äta precis som de är eller varför inte karamellisera dem för att få den alltid lyckade kombinationen av sött och salt.
Tid: 25 minuter
Portioner: 200 g (1 påse) mandlar
Ingredienser:
200 g (1 påse) sötmandlar
2 dl vatten
1,5-2 msk fint salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 180 g C.
- Täck en bakplåt med bakplåtspapper.
- Häll upp 2 dl vatten i en kastrull. Tillsätt 1,5-2 msk fint salt beroende på hur salta du vill att mandlarna ska vara.
- Låt vatten- och saltblandningen koka upp med lock. Koka tills allt salt löst sig och det inte syns några spår av saltet.
- Lägg i sötmandlarna och låt koka i 5 minuter utan att röra om.
- Häll av vattnet från kastrullen och sprid ut mandlarna på den bakplåtspappersbeklädda bakplåten.
- Ugnsrosta mandlarna i mitten av ugnen i ca. 12 minuter. Det är inte nödvändigt att röra om.
- Låt mandlarna svalna.
Servering: Goda som de är men kan också ätas hackade i fil med färska jordgubbar eller karamelliseras. Recept på karamelliserade saltrostade mandlar finns här.
Tips! Det går även saltrosta andra nötter - prova dig fram med mängden vatten och salt.
Förvaring: Förvaras i rumstemperatur, eventuellt i en lufttät burk. De saltrostade mandlarna håller då ganska länge.
Omdömen: Alla tyckte de var goda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar