måndag 28 juli 2014

Laxssallad


Den här friska laxsalladen är perfekt en varm sommardag, läskande och hur snabb som helst att göra.

Tid: 8 minuter
Portioner: 2 portioner

Ingredienser:
100 g ärtskott
140 g (1 burk) konserverade majskorn, ex. Green Giant CripsNiblets
300 g varmrökt laxfilé

Gör såhär:

  1. Skölj ärtskotten och dela dem grovt, ca. 4 gånger på längden. Lägg ärtskotten i en skål.
  2. Öppna burken med majs och häll av vätskan. Häll ner majsen i skålen med ärtskott och blanda så att allt fördelas jämnt.
  3. Ta bort skinnet från laxfilén och bryt laxen i små bitar som läggs i grönsaksblandningen. Blanda om och servera direkt.
Servering: Serveras direkt till citron & myntadressing (recept här) och knäckebröd, t.ex. Wasa Surdeg Gourmet med smör.

Tips! Börja med en bit av laxen och rör om innan du tillsätter mer. På så sätt blir laxen jämnt fördelad.

Laxsalladen är godast om alla ingredienser är kalla vid servering.

Förvaring: Utan laxen går salladen att förvara i kylskåp i 3-4 dagar. Med lax kan den förvaras i 2-3 dagar men behåller inte riktigt samma goda smak.

Omdömen: Jag och mamma älskade den här somriga rätten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar