tisdag 22 juli 2014

Popcorn


Popcorn är ett vanligt snacks som i min mening är mycket godare poppade i kastrull än i micro eller köpta färdigpoppade.

Ingredienser:
Rapsolja
1,5 dl torkade majskorn
Salt

Gör såhär:

  1. Häll rapsolja i en stor kastrull. Det ska täcka botten och lite till.
  2. Lägg i tre majskorn.
  3. Ställ kastrullen med lock på plattan och sätt på högsta värme.
  4. Mät upp 1,5 dl majskorn.
  5. När du hört att alla tre majskorn poppat häller du i resten av majskornen och sätter åter på locket.
  6. Hög och sänk kastrullen från plattan för att reglera värmen så att popcornen poppar i lagom takt, man får gå lite på magkänsla.
  7. Ta kastrullen från plattan när så många som möjligt av majskornen är poppade.
  8. Salta i omgångar under tiden de hälls över i en skål.
Servering: Serveras gärna direkt då de är väldigt goda varma.

Tips: Mängden majskorn du kan poppa samtidigt varierar beroende på hur stor kastrull du har, den jag använder rymmer 2,5 liter och blir full av 1,5 dl.

Förvaring: Är godast varma och nygjorda men kan förvaras lufttätt några dagar.

Omdömen: Alla tycker om popcornen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar