fredag 4 juli 2014

Grillkryddad kycklinggryta


Grillkryddad kycklinggryta är precis som det låter en kycklinggryta kryddad med grillkrydda. Rätten passar bra till klyftpotatis eller ris.

Tid: ca. 30 minuter
Portioner: 4

Ingredienser:
600 g kycklingbröstfilé
Grillkrydda
2 dl grädde
1-2 msk kinesisk soya
Rapsolja till stekning (eller annat matfett)

Gör såhär:

  1. Skär kycklingfiléerna på tvären i ca. 1/2 cm tunna skivor.
  2. Krydda kycklingen med rejält med grillkrydda - vänd runt bland strimlorna så att de blir täckta runtom.
  3. Hetta upp en stekpanna med lite matfett och bryn kycklingen tills den fått fin färg och det mesta av vattnet försvunnit.
  4. Häll över grädden och soya. Låt puttra i 10-15 minuter.
Servering: Serveras med klyftpotatis (gärna av färskpotatis) eller kokt ris, rödavinbärsgéle, en grönsallad och ärtor.

Tips! Tillsätt mer grädde eller ha lock på stekpannan när du tillsatt grädden om du vill ha mer sås.

Förvaring: Rester förvaras inplastade i kylskåp. Hållbarhet 3-4 dagar.

Omdömen: Jag och min lillasyster älskade det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar