torsdag 24 juli 2014

Hamburgerdressing med rödlök


Det här är ett recept på en lite annorlunda hamburgerdressing som jag kokat ihop själv. Dressingen passar också bra som sås till fisk och kyckling.

Tid: 5 minuter
Portioner: 2-3 portioner

Ingredienser:
1 msk hackad rödlök
1 tsk finhackad gräslök (färsk eller fryst)
1 dl gräddfil
Salt
Nymalen svartpeppar (från pepparkvarn)

Gör såhär:
  1. Skala löken och hacka den ganska fint.
  2. Skölj och finhacka gräslöken.
  3. Blanda gräddfil, 1 msk hackad rödlök och 1 tsk hackad gräslök i en skål. Salta och peppra.
  4. Låt såsen stå i kylskåp en stund för att smakerna ska få sätta sig.
Servering: Serveras som tillbehör till hamburgare (se recept här). Är även gott till fisk- och kycklingrätter.

Tips! Gör gärna såsen det första du gör så att smakerna hinner sätta sig till servering.

Förvaring: Förvaras i kylskåp. Hållbarhet 3-4 dagar.

Omdömen: Jag och mamma tyckte mycket om hamburgerdressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar