fredag 7 november 2014

Amandas favoritkyckling


Amandas favoritkyckling är en ugnstillagad kyckling med mild smak av chilisås och grillkrydda som samsas med bacon, allt under ett täcke av riven ost. Om du inte redan nu börjat skriva inköpslistan är det dags att börja - den här rätten är himmelsk.

Tid: 40 minuter varav 10 minuter arbete
Portioner: 6 portioner

Ingredienser:
700 g kycklingbröstfilé
4 dl crème fraiche
½ dl chilisås
Grillkrydda
2 paket bacon (à 140 g)
1½-2 dl riven ost

Rapsolja eller annat matfett till formen

Gör såhär:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader C.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en smord ugnssäker form.
  3. Blanda crème fraiche, chilisås och grillkrydda. Smaka av.
  4. Klipp ner bacon.
  5. Bre såsen över kycklingen.
  6. Strö över riven ost.
  7. Gratinera mitt i ugnen i ca. 30 minuter tills den är lätt gyllene och kycklingen är genomlagad. Vakta mot slutet så att den inte blir för mörk - täck då med aluminiumfolie.
Servering: Serveras med nykokt ris och en god grönsallad.

Tips! När min mamma lagar det här höftar hon med ingredienserna så smaka dig gärna fram till ett resultat som passar just dig,

Förvaring: Rester förvaras inplastade i kylskåp 3-4 dagar.

Omdömen: Jag älskar den här rätten och båda mamma och pappa tycker mycket om den. Min lillasyster är lite mer tveksam men kan mycket väl äta det.

1 kommentar:

  1. Denna kycklingrätt, är jättegod och mycket snabbt att tillaga, kan verkligen rekommendera den. Iréne

    SvaraRadera