lördag 22 november 2014

Kycklingburgare


Kycklingburgare är ett gott och lite annorlunda alternativ till hamburgare. Dessutom är det ofta uppskattat och är dessutom enkelt att göra! Receptet har jag komponerat ihop själv.

Tid: 30 minuter
Portioner: 6-8 burgare

Ingredienser:
600g kycklingfärs
1 liten gul lök
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad basilika
eller 1 msk finhackad färsk basilika
1 tsk svartpeppar (malen)
1,5 tsk salt

Olivolja till stekning

Gör såhär:

  1. Skala och riv löken fint.
  2. Blanda färs, lök och kryddor så att allt blir jämnt fördelat.
  3. Forma färsen till 6-8 biffar.
  4. Hetta upp en grillpanna och pensla med olivolja.
  5. Stek 4 biffar åt gången. Börja på hög värme och sänk efter någon minut till medeltemperatur. Vänd när de släpper från pannan och har fina grillränder. Stek till de är helt genomstekta, sammanlagt ca. 20 minuter.
Servering: Servera kycklingburgarna med hamburgerbröd (gärna lite grövre) stekta i olivolja, äppelsås, rå rödlök, tomat och gurka.

Tips! Hittar du inte kycklingfärs kan du själv mala eller mixa kycklingbröstfiléer.

Förvaring: Rester förvaras i kylskåp, hållbarhet 3-4 dagar.

Omdömen: Alla tycker om kycklingburgarna. Pappa tyckte det var riktigt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar