söndag 23 november 2014

Äppelsås


Den här kalla äppelsåsen passar till mycket och är extra god som dressing till kycklingburgare.

Tid: 5 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
2 dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk koncentrerad äpplejuice
1/2 kruka färsk basilika
eller 2 tsk torkad basilika
Salt
Vitpeppar

Gör såhär:

  1. Finhacka basilikan.
  2. Blanda crème fraiche, majonnäs, äppeljuice och basilika.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt såsen stå i kylskåp en stund innan servering så att smakerna hinner mogna.
Servering: Servera äppelsåsen kall till t.ex. kycklingburgare.

Tips! Börja med att göra såsen när du lagar mat så hinner smakerna mogna ordentligt i kylen.

Förvaring: Såsen kan förvaras 3-5 dagar i kylskåp.

Omdömen: Jag, mamma och pappa har smakat såsen och tycker den är väldigt god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar