tisdag 16 december 2014

Kantarellstuvning


Den här kantarellstuvningen är så god att jag skulle kunna äta den med sked. Men den är också jättegod på ugnsomelett vilket den serveras tills på jul hos mormor och morfar. När mormor gör det höftar hon.

Tid: 15 minuter
Portioner: 4 portioner (en ugnsomelett)

Ingredienser:
2,5 msk smör/margarin
3 msk vetemjöl
4 dl röd mjölk (3%)
eller 3,5 dl mellanmjölk (1,5) och ½ dl vispgrädde
Spad från kantarellerna
Salt
Vitpeppar
1 burk (110 g) konserverade kantareller

Gör såhär:
  1. Smält smöret i en kastrull så att det börjar bubbla.
  2. Vispa ner vetemjölet.
  3. Ta kastrullen från plattan och vispa ner lite av mjölken.
  4. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och häll i resten av mjölken och lite kantarellspad.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt småkoka under omrörning tills den tjocknat ganska ordentligt.
  7. Rör ner kantarellerna och låt stå på plattan tills kantarellerna är varma men inte mycket längre då det gör kantarellerna sega.
Servering: Servera till omelett - gärna ugnsomelett och häll då över stuvningen innan servering.

Tips! Rör hela tiden - det blir lätt bränt.

Förvaring: Kantarellstuvningen bör ätas direkt.

Omdömen. Jag ÄLSKAR det här och både mamma och pappa tycker om det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar