fredag 19 december 2014

Rödbetssallad


Rödbetssallad är en blandning av rödbetor, majonnäs och ofta även äpplen. I det här receptet ingår också pepparrot för lite extra sting. Receptet kommer från min mormor och hon höftar egentligen. När mamma fick receptet fick hon ingredienser men inga mått. Men jag lyckades få tillåtelse av mamma att mäta ingredienserna när hon gjorde rödbetssalladen.

Tid: 20 minuter
Portioner: 1 liter rödbetssallad

Ingredienser:
425 g äpplen av sorten Ingrid Marie
230 g äkta majonnäs
390 g inlagda rödbetor
20 g pepparrot

Gör såhär:
  1. Skala och kärna ur äpplena.
  2. Skär äpplena i små tärningar.
  3. Lägg äpplena i en glas- eller metallbunke (rödbetorna färgar av sig på plast).
  4. Tillsätt majonnäs och rör runt.
  5. Hacka rödbetorna i samma storlek som äppelbitarna, på ett fat eller en skärbräda av glas.
  6. Blanda ner rödbetorna.
  7. Smaka av med pepparrot.
  8. Häll upp i en lufttät glasburk och låt stå i kylskåp fram till servering.
Servering: Serveras kall till jul- och påskbordet.

Tips! Rödbetssallad och hemgjorda köttbullar är oslagbart till stekt omelett.

Förvaring: Förvara i glasburken i kylskåp. Hållbar minst en vecka.

Omdömen: Jag, mamma och pappa tycker väldigt mycket om det!

2 kommentarer:

  1. I dag skall jag inhandla ingredienser till rödbetsallad. Den ser verkligen god ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det smakar! Återkom gärna med resultatet.

      Radera