tisdag 30 september 2014

Nigiri-Sushi med lax


Nigiri-sushi är den kanske vanligaste sushisorten i Sverige. Här är den med den klassiska laxen.

Tid: 50 minuter
Portioner: 4 portioner (32-40 bitar)

Ingredienser:
250 g sushiris
4 dl vatten
1 msk strösocker
1 msk risvinäger
1 tsk salt
400 g kallrökt lax
1 st noriark

Gör såhär:
  1. Koka och förbered sushiriset enligt instruktionerna här.
  2. Forma avlånga nigiri-sushi av riset.
  3. Skär laxen i passande strimlor.
  4. Skär noriarken med en vass kniv i 1 cm breda strimlor.
  5. Montera ihop nigiri-sushin enligt följande; lägg en bit lax på den avlånga risbollen och bind en strimla nori runt sushin. Fäst med vatten.
  6. Låt sushin stå en liten stund i kylskåp innan servering.
Servering: Servera sushin med japansk soya och wasabi.

Tips! Använd våta händer när du formar nigiri-sushin - då klibbar det inte lika mycket.

Förvaring: Sushin kan förvaras inplastad i kylskåp i 3-4 dagar.

Omdömen: En favorit av sushisorterna som jag, mamma och pappa tyckte om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar