tisdag 16 september 2014

Tryfflar med citronsmak


Tryfflar kan smaksättas på flera olika sätt och de här tryfflarna med citronsmak har en fräsch ton.

Tid: 1 timme varav 30 minuter arbete
Portioner: 30 st tryfflar

Ingredienser:
1 sats tryffelsmet
6 st citroner (zesten)

Gör såhär:
  1. Riv zesten (det gula skalet - inte det vita) av citronerna. Låt gärna zesten torka i rumstemperatur i några timmar.
  2. Gör tryffelsmeten enligt grundreceptet.
  3. Forma smeten till runda tryfflar.
  4. Rulla tryfflarna i citronzesten.
  5. Rulla tryfflarna i kakao.
  6. Ställ tryfflarna i kylskåp och ta fram en halvtimme innan servering.
Servering: Serveras rumstempererade.

Tips! För en ännu tydligare citronsmak kan man ha i några droppar citronsaft i smeten.

Förvaring: Förvaras i kylskåp. Hållbarhet: minst en vecka.

Omdömen: En smak som faller vissa bättre i smaken än andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar