måndag 15 september 2014

Tryfflar med flingsalt


Choklad och salt är en av de mest lyckade kombinationerna och det visar inte minst de här tryfflarna.

Tid: 1 timme varav 30 minuter arbete
Portioner: 30 st tryfflar

Ingredienser:
1 sats tryffelsmet
Mörk choklad
Flingsalt

Gör såhär:
  1. Gör tryffelsmeten enligt grundreceptet.
  2. Rulla smeten till fina tryfflar.
  3. Rulla tryfflarna i kakao.
  4. Finhacka chokladen.
  5. Smält hälften av chokladen över vattenbad.
  6. Tillsätt resten av chokladen och rör om tills all choklad smält.
  7. Doppa en i taget av tryfflarna i chokladen.
  8. Toppa tryfflarna med flingsalt.
  9. Ställ in tryfflarna i kylen tills chokladen stelnat.
  10. Ta fram en halvtimme innan servering.
Servering: Serveras rumstempererade.

Tips! Låt inte tryffelsmeten stelna för mycket - tryfflarna ska vara mjuka och lena i konsistensen.

Förvaring: Förvaras i kylskåp i minst en vecka.

Omdömen: En av favoriterna av tryfflar som alla tyckte om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar