måndag 1 september 2014

Zucchinipasta


Zucchinipasta eller zucchinitagiatelle är ett fräscht alternativ till pasta eller som tillbehör. Det går dessutom väldigt fort att tillaga.

Tid: 5-10 minuter
Portioner: 2 portioner som alternativ till pasta eller 4 portioner som tillbehör

Ingredienser:
1 zucchini (300-400 g)
Vatten

Gör såhär:

  1. Skölj zucchinin. Hyvla med potatisskalare till långa strimlor - undvik kärnorna i mitten.
  2. Lägg zucchinipastan i ett durkslag.
  3. Koka upp ca. 1 liter vatten i vattenkokare.
  4. Häll det kokande vattnet över zucchinipastan och låt rinna av något.
Servering: Serveras som alternativ till pasta och potatis eller som tillbehör. Gott till laxrätter.

Tips! Ha i några droppar pressad citron för en extra fräsch smak.

Förvaring: Förvaras inplastat i kylskåp i 2-3 dagar.

Omdömen: Jag tyckte det var väldigt gott som alternativ till pasta och potatis. Mamma och pappa tyckte det var gott som tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar