fredag 19 september 2014

Tryfflar med rörsocker och kanel


De här tryfflarna med rörsocker och kanel har en lätt julig smak vilket gör att de passar utmärkt som julklapp.

Tid: 1 timme varav 30 minuter arbete
Portioner: 30 st tryfflar

Ingredienser:
1 sats tryffelsmet
3/4 dl rå rörsocker
1/4 dl kanel

Gör såhär:

  1. Gör tryffelsmeten enligt grundreceptet.
  2. Forma smeten till fina tryfflar.
  3. Blanda rå rörsocker och kanel.
  4. Rulla tryfflarna i socker- och kanelblandningen.
  5. Ställ tryfflarna i kylen och ställ fram en halvtimme innan servering.
Servering: Serveras rumstempererade.

Tips! Vill du bara smaksätta några tryfflar kan du beräkna 1 msk rå rörsocker och 1 tsk kanel till 6 st tryfflar.

Förvaring: Förvaras lufttätt i kylskåp. Hållbarhet: minst en vecka.

Omdömen: En populär tryffelsort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar