torsdag 11 september 2014

Tomatsås till pizza


Även om man inte kokar sin egna tomatsås så blir det mycket godare när man kryddar den färdigköpta - framförallt när den ska på den hemmagjorda pizzan. Det går bra med torkade örter men är godast med färska.

Tid: 5-10 minuter + minst 1 timme i kylen
Portioner. 4 st pizzor

Ingredienser:
400 g Mutti Polpa - finkrossade tomater (finns i konservburk)
1 tsk Oregano
1 tsk Basilika
1 krm Vitlökspulver
Olivolja
Nymalen svartpeppar från pepparkvarn
Salt
1,5 krm Strösocker

Gör såhär:
  1. Blanda Mutti Polpa med oregano, basilika, vitlökspulver och några droppar olivolja.
  2. Smaka av med svartpeppar, salt och en nypa socker.
  3. Ställ i kylskåp i minst 1 timme för att låta smakerna mogna.
  4. Bre på pizzan med en sked - 1-3 msk räcker till en pizza.
Servering: På hemmagjord pizza.

Tips! Överbliven tomatsås kan blandas i t.ex. köttfärssås.

Förvaring: Kan förvaras i kylskåp i ca. 1 vecka.

Omdömen: Alla tyckte om pizzorna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar