tisdag 3 juni 2014

Grönsallad med gul paprika


En frisk och enkel grönsallad som passar bra till det mesta men kanske passar den extra bra till kyckling.

Tid: ca. 5 min

Ingredienser:
Isbergssallad
Gurka
Gul paprika

Gör såhär:

  1. Skölj salladen och strimla den åt först det ena och sen det andra hållet, du ska alltså ha skurit i ett rutmönster när du är klar. Lägg över salladen i en salladsskål.
  2. Skölj en lagom stor bit gurka och skär igenom den i mitten längs långsidan så du delar den på mitten. Placera den skurna ytan mot skärbrädan och skär längs med långsidan för att skära stavar. Skär sedan längs kortsidorna för att precis som med salladen bilda ett rutmönster. Upprepa på all gurka. Häll i gurkan i salladsskålen.
  3. Skölj gul paprika och dela den på mitten. Skär bort det gröna och vita och skölj bort frönen. Skär stavar av paprikan och skär sedan i ett rutmönster på andra hållet. Häll i paprikan i salladsskålen.
  4. Blanda om i salladsskålen med två skedar så att allt är ganska jämnt fördelat.
Servering: Som sallad till en måltid, gärna en kycklingrätt.

Tips! Använd en vass kniv när du skär grönsaker men var då försiktig så att du inte skär dig!

Förvaring: Sallader är godast färska men det går att plasta in och förvara i kylskåp 1-2 dagar. Ta gärna ut salladen ur kylskåpet en stund innan den serveras då den är godast om den inte är direkt kylskåpskall.

Omdöme: Endast en av "testkaninerna" (mamma) har uttalat sig och sa att det var kul med något nytt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar