måndag 9 juni 2014

Grönsallad med majs


En enkel grönsallad - majsen ger både sötma och en liten variation till den vanliga grönsalladen.

Tid: ca. 5 minuter

Ingredienser:
Isbergssallad
Gurka
Tomater (kvisttomater eller liknande)
Konserverade majskorn

Gör såhär:

  1. Skär av bit isbergssallad och skölj den noga. Skär i strimlor och sedan åt andra hållet så att du har skurit i ett korsmönster. Lägg salladen i en salladsskål.
  2. Skär av en bit gurka och sköljd den. Dela gurkbiten på längden och skär sedan varje halva på längden för att skära stavar. Skär sedan i ca. 1/2 cm tjocka skivor längs kortsidan så att du får mindre bitar. Lägg gurkan i salladsskålen.
  3. Skölj tomater och skär dem i klyftor. Skär sedan varje klyfta längs kortsidan så att varje klyfta blir delat i tre bitar. Lägg tomaterna i salladsskålen.
  4. Öppna en burk med konserverade majskorn och häll ut spadet. Häll i majsen i salladsskålen. Blanda med salladsbestick eller en sked.
Servering: Gott till alla maträtter.

Tips! Om grönsalladen görs till familjen kan det vara en bra idé att anpassa grönsalladen efter familjens smaklökar. Om någon inte tycket om t.ex. tomater kan de serveras i en skål för sig - på så sätt blir alla nöjda.

Förvaring: Godast färsk men kan plastas in och förvaras i kylskåp 2-3 dagar. Ställ gärna fram grönsalladen en stund innan servering så är den inte kylskåpskall.

Omdömen: De som åt tyckte det var gott - majs är en favorit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar