tisdag 24 juni 2014

Grillad fläskkarré


Här hemma är sommar och grillat starkt förknippat med fläskkarré - en favorit som återkommer varje år.

Tid: 1 timme
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
4 st fläskkarréer
Santa Maria BBQ grilloil allround
Grillkrydda

Gör såhär:
  1. Banka ut fläskkarréerna med en kötthammare.
  2. Pensla karréerna rikligt med grillolja.
  3. Strö över ordentligt med grillkrydda på båda sidor om karréerna. Låt köttet marineras i rumstemperatur minst 30 minuter men gärna längre.
  4. Sätt på grillen och förbered för indirekt grillning.
  5. Torka försiktigt av överflödig marinad från karréerna för att det inte ska droppa ner i grillen.
  6. Lägg karréerna på grillen och sätt på locket. 
  7. Vänd efter ca. 8,5 minuter och sätt tillbaka locket.
  8. Grilla karréerna ytterligare 8,5 min eller tills de är bruna inuti.
  9. Låt karréerna vila under lock i 5-10 minuter innan servering.
Servering: Serveras tillsammans med kokt färskpotatis, grillsås eller äppelmos och en grönsallad.

Tips! Tänk på att grilltiden varierar beroende på karréernas storlek och även från grill till grill - jag använder en kolgrill med gasoltändning.

Det går att förbereda köttet flera timmar i förväg - marinera köttet och ställ in i kylskåp. Ta fram köttet ur kylskåpet en stund innan det ska grillas så att det hinner blir rumstempererat.

Förvaring: Bör ätas direkt.

Omdömen: En jättefavorit hos alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar