Tid: 1 timme
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
4 st fläskkarréer
Santa Maria BBQ grilloil allround
Grillkrydda
Gör såhär:
- Banka ut fläskkarréerna med en kötthammare.
- Pensla karréerna rikligt med grillolja.
- Strö över ordentligt med grillkrydda på båda sidor om karréerna. Låt köttet marineras i rumstemperatur minst 30 minuter men gärna längre.
- Sätt på grillen och förbered för indirekt grillning.
- Torka försiktigt av överflödig marinad från karréerna för att det inte ska droppa ner i grillen.
- Lägg karréerna på grillen och sätt på locket.
- Vänd efter ca. 8,5 minuter och sätt tillbaka locket.
- Grilla karréerna ytterligare 8,5 min eller tills de är bruna inuti.
- Låt karréerna vila under lock i 5-10 minuter innan servering.
Servering: Serveras tillsammans med kokt färskpotatis, grillsås eller äppelmos och en grönsallad.
Tips! Tänk på att grilltiden varierar beroende på karréernas storlek och även från grill till grill - jag använder en kolgrill med gasoltändning.
Det går att förbereda köttet flera timmar i förväg - marinera köttet och ställ in i kylskåp. Ta fram köttet ur kylskåpet en stund innan det ska grillas så att det hinner blir rumstempererat.
Förvaring: Bör ätas direkt.
Omdömen: En jättefavorit hos alla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar