Det här är ett recept på en enkel glass som är mycket populär hemma hos oss. Du behöver ingen glassmaskin - det är bara att vispa ihop ingredienserna och ställa in i frysen.
Tid: 10 min + minst 3 timmar i frysen
Portioner: 4-6
Ingredienser:
2 st ägg
1 dl strösocker
1 msk vanillinsocker
2,5 dl vispgrädde
175 g Marabou Schweizernöt (3/4 av en chokladkaka à 200 g)
eller 2 st dubbeldaim
eller 175 g Marabou Daim
Gör såhär:
1 dl strösocker
1 msk vanillinsocker
2,5 dl vispgrädde
175 g Marabou Schweizernöt (3/4 av en chokladkaka à 200 g)
eller 2 st dubbeldaim
eller 175 g Marabou Daim
Gör såhär:
- Separera äggen - äggvitorna i en stor bunke och äggulorna i en mindre. Det är viktigt att du använder en helt ren bunke till äggvitorna och det får inte komma i någon äggula i äggvitan.
- Vispa äggvitorna med elvisp till ett ganska fast skum.
- Vispa ner strösocker och vanillinsocker - lite i taget. Vispa sedan marängen till ett helt fast skum - det ska gå att hålla bunken upp och ner över huvudet utan att det rinner ut eller ändrar form.
- Vispa äggulorna ljust. Du behöver inte diska visparna emellan utan det räcker med att skölja av dem.
- Häll upp vispgrädde i en bunke och vispa ganska fast.
- Hacka chokladen grovt och vänd ner alla ingredienser i bunken med maräng. Rör försiktigt om med en slickepott så att allt blandas ordentligt.
- Täck bunken med plastfolie och ställ in i frysen för att stelna i minst 3 timmar.
Servering: Servera direkt ur frysen antingen i portionsskålar eller ur den större bunken.
Tips! Häll upp i portionsskålar innan du ställer in glassen i frysen för att lyxa till det lite.
Förvaring: Förvaras i frysen och håller i minst 3 dagar. Glassen går att äta längre än så men den blir lätt isig och är godast efter ca. 5-6 timmar i frysen.
Omdömen: Det här är en favorit - någon av få nyheter som definitivt kommit för att stanna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar