måndag 23 juni 2014

Marinerade jordgubbar

Ett superenkelt recept på sockermarinerade jordgubbar som passar utmärkt som efterrätt med lite löst vispad grädde. Jordgubbarna blir både sötare och saftigare ju längre de får stå och marineras.

Tid: 5 minuter arbete + minst 1 timme marinering

Ingredienser:
Färska jordgubbar (gärna svenska)
Strösocker

Gör såhär:
  1. Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg dem i en skål.
  2. Strö över rikligt med socker och vänd runt så att alla jordgubbar blir sockrade.
  3. Låt jordgubbarna stå i rumstemperatur (eventuellt täckta med plastfolie) och marineras i minst 1 timme.
Servering: Servera som de är eller med lite löst vispad grädde.

Tips! Tillsammans med lite löst vispad grädde blir de marinerade jordgubbarna en jättegod efterrätt. Efterrätten kan med fördel förberedas flera timmar i förväg.

Släng inte saften från jordgubbarna som bildas i botten av skålen - den är jättegod att dricka som den är.

Förvaring: Är godast när jordgubbarna marinerats några timmar. Blir det jordgubbar över kan de förvaras inplastade i kylskåp - ta gärna fram dem en stund innan servering.

Omdömen: En supergod delikatess alla uppskattar.

2 kommentarer:

  1. Hej
    Vad tror du om denna, då?
    Mat-Niklas jordgubbsfavorit
    Eton Mess
    Eton Mess
    Eton Mess - desserten kommer från den prestigefyllda internatskolan i England och ska ha uppfunnits av skolpojkarna själva. De äter den varje år vid den traditionstyngda cricketmatchen mot rivalerna från Harrow.

    Recept:
    1. Strö vaniljsocker över en liter halverade jordgubbar. Låt stå en stund.
    2. Vispa grädden så att den blir krämig.
    3. Smula sönder maränger. Blanda försiktigt med jordgubbar och grädde.
    4. Garnera med ett par bär, servera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter jättegott! Ska absolut prova, kanske med lite vaniljglass också?

      Radera