Tid: 5 minuter arbete + minst 1 timme marinering
Ingredienser:
Färska jordgubbar (gärna svenska)
Strösocker
Gör såhär:
- Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg dem i en skål.
- Strö över rikligt med socker och vänd runt så att alla jordgubbar blir sockrade.
- Låt jordgubbarna stå i rumstemperatur (eventuellt täckta med plastfolie) och marineras i minst 1 timme.
Servering: Servera som de är eller med lite löst vispad grädde.
Tips! Tillsammans med lite löst vispad grädde blir de marinerade jordgubbarna en jättegod efterrätt. Efterrätten kan med fördel förberedas flera timmar i förväg.
Släng inte saften från jordgubbarna som bildas i botten av skålen - den är jättegod att dricka som den är.
Förvaring: Är godast när jordgubbarna marinerats några timmar. Blir det jordgubbar över kan de förvaras inplastade i kylskåp - ta gärna fram dem en stund innan servering.
Omdömen: En supergod delikatess alla uppskattar.
Hej
SvaraRaderaVad tror du om denna, då?
Mat-Niklas jordgubbsfavorit
Eton Mess
Eton Mess
Eton Mess - desserten kommer från den prestigefyllda internatskolan i England och ska ha uppfunnits av skolpojkarna själva. De äter den varje år vid den traditionstyngda cricketmatchen mot rivalerna från Harrow.
Recept:
1. Strö vaniljsocker över en liter halverade jordgubbar. Låt stå en stund.
2. Vispa grädden så att den blir krämig.
3. Smula sönder maränger. Blanda försiktigt med jordgubbar och grädde.
4. Garnera med ett par bär, servera.
Låter jättegott! Ska absolut prova, kanske med lite vaniljglass också?
Radera