Laxrullar är tunnbrödsrullar med kallrökt lax, en röra med pepparrotssmak och sallad. Måtten är inget man måste följa exakt utan se dem som riktlinjer. Receptet är för för 4 rullar (ursprungligen 4 1/2) och det är beräknat 1 laxrulle per person. Man kan även göra rätten som förrätt eller till buffé och det räcker då till fler personer.
Tunnbröden rullas längs kortsidan till rullar. |
Tid: 10 minuter + ev. tid för smaken att sätta sig i röran
Portioner: 4 portioner (4 laxrullar)
Ingredienser:
130 g lätt crème fraiche
200 g Philadelphiaost original
10-20 g pepparrot på tub
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad gräslök
350 g kallrökt lax i skivor
Isbergssallad
4 st rektangulära tunnbröd
Gör såhär:
- Hacka dill och gräslök fint.
- Blanda lätt crème fraiche, Philadelphiaost, pepparrot, dill och gräslök i en skål. Börja med den mindre mängden pepparrot och smaka av innan du tillsätt mer. Låt gärna röran stå inplastad i kylen en stund så att smakerna hinner sätta sig. Eventuellt gör du röran dagen innan eller på morgonen om den ska ätas på kvällen.
- Skölj isbergssalladen och strimla den ganska grovt.
- Bred ut röran på de mjuka tunnbröden - hur mycket är en smaksak.
- Strö över den strimlade salladen och lägg på laxen.
- Rulla från kortsidan till rullar. Skär rullarna i 2-3 cm tjocka skivor. Jag tycker det är lagom att skära varje rulle i fem skivor. Lägg upp skivorna på ett serveringsfat och servera.
Servering: Serveras som de är eller som en del utav en buffé.
Tips! Om du vet att det inte kommer att gå åt 4 rullar är det bättre att göra mindre pepparrotsröra eller spara röran som blir över i en skål i kylskåpet. Rullar som inte går åt blir mjuka och våta om de får stå i kylskåpet.
Gör pepparrotsröran kvällen innan eller på morgonen så hinner smakerna sätta sig.
Förvaring: Äts direkt. Pepparrotsröra som blir över kan plastas in och förvaras i kylskåp 2-3 dagar.
Omdömen: Jag och de två vuxna tycker mycket om de här laxrullarna medan min lillasyster inte alls äter dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar