Fajitas med kyckling är en rätt som vid servering påminner mycket om tacos och som därför kan vara en god variation till fredagsmiddagarna.
Tid: 15 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
400 g kycklingbröstfilé
Rapsolja till stekning (eller annat matfett)
1 st röd paprika
1 st gul lök
1 st påse Santa Maria Fajita spice mix (eller egna kryddor)
1 dl vatten
Till servering:
4 st normalstora mjuka tortillabröd
Lätt crème fraiche eller gräddfil
En grönsallad
Gör såhär:
- Strimla kycklingen, var noga med att diska knivar och skärbrädor efteråt.
- Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. Bryn kycklingen på hög värme så att den får lite färg - den behöver inte bli genomstekt.
- Skölj och dela paprikan på mitten. Ta bort kärnorna och kärnhuset och strimla paprikan i 1-2 cm tjocka strimlor.
- Skala och strimla löken.
- Rör ner paprika, löke, kryddor och 1 dl vatten i stekpannan. Fräs tills paprikan är mjuk och kycklingen är genomstekt.
- Häll upp kycklingen i en skål och servera med värmda tortillabröd, lätt crème fraiche eller gräddfil och en grönsallad.
Servering: Var och en får plocka själv av serveringsförslagen ovan.
Tips! Om någon inte tycker om lökbitar eller stekt paprika kan en egen skål med dessa bortplockade erbjudas.
Förvaring: Rester förvaras inplastade i kylskåp - är förvånansvärt gott till kokta snabbmakaroner. Hållbarhet 3-4 dagar.
Omdömen: Alla äter den här fredagsrätten även om vissa föredrar tacos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar