Popcorn är ett vanligt snacks som i min mening är mycket godare poppade i kastrull än i micro eller köpta färdigpoppade.
Ingredienser:
Rapsolja
1,5 dl torkade majskorn
Salt
Gör såhär:
- Häll rapsolja i en stor kastrull. Det ska täcka botten och lite till.
- Lägg i tre majskorn.
- Ställ kastrullen med lock på plattan och sätt på högsta värme.
- Mät upp 1,5 dl majskorn.
- När du hört att alla tre majskorn poppat häller du i resten av majskornen och sätter åter på locket.
- Hög och sänk kastrullen från plattan för att reglera värmen så att popcornen poppar i lagom takt, man får gå lite på magkänsla.
- Ta kastrullen från plattan när så många som möjligt av majskornen är poppade.
- Salta i omgångar under tiden de hälls över i en skål.
Servering: Serveras gärna direkt då de är väldigt goda varma.
Tips: Mängden majskorn du kan poppa samtidigt varierar beroende på hur stor kastrull du har, den jag använder rymmer 2,5 liter och blir full av 1,5 dl.
Förvaring: Är godast varma och nygjorda men kan förvaras lufttätt några dagar.
Omdömen: Alla tycker om popcornen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar