Italienska tunnbrödsrullar är tunnbröd fyllda med mozzarella och tomat som steks i stekpanna tills osten smält och bröden blivit härligt gyllene.
Tid: 20 minuter
Portioner: 8 st tunnbrödsrullar (ev. 8 portioner)
Ingredienser:
2 msk olivolja (extra virgin)
4 st tomater
25 g pinjenötter
250 g mozzarellaost
1 kruka färsk basilika
4 krm salt
8 st rektangulära mjuka tunnbröd, t.ex. Polarbröd Sarek
Gör såhär:
- Ställ fram olivoljan om du som jag har den förvarad i kylskåp.
- Skölj tomaterna och del längs "midjan". Gröp ur kärnorna med en sked, detta för att inte fyllningen ska bli för lös. Tärna tomaterna.
- Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötterna lätt under omrörning.
- Häll bort ev. vätska från mozzarellaosten. Skär mozzarellan i 1/2 cm stora kuber.
- Skölj basilikan och hacka den grovt.
- Blanda tomater, pinjenötter, mozzarella, basilika, salt och hälften av olivoljan (1 msk) i en bunke. Rör om väl och mosa eventuellt mozzarellan med en gaffel.
- Fördela fyllningen mellan bröden och rulla till platta rullar.
- Hetta upp en stor stekpanna med resterande olivolja och stek 4 st tunnbröd åt gången någon minut på varje sida. Osten ska smälta och rullarna ska få en fin gyllene färg.
- Låt rullarna svalna något och rulla ev. in dem i aluminiumfolie eller smörgåspapper.
Servering: Serveras direkt som de är eller med en grönsallad.
Tips! Om någon inte tycker om tomat kan en skål där tomat utesluts i röran göras separat.
Förvaring: Är godast direkt men kan hålla några få timmar i kylskåp täckta med folie, de äts då kalla.
Omdömen: Alla tyckte det var gott, framför allt min lillasyster och pappa tyckte att det var gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar