fredag 25 juli 2014

Grillade lökringar


Grillade lökringar är ett gott tillbehör till t.ex. grillade hamburgare. Smaken blir mildare och sötare än den råa löken och tar därför inte över smaken från övriga tillbehör.

Tid: 15 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
1 st röd lök

Gör såhär:
  1. Sätt på grillen och förbered för direkt grillning.
  2. Skala löken och skär i 3/4 cm tjocka skivor. Det viktigaste är att lökringarna är jämna.
  3. Grilla lökringarna ca. 5 minuter på varje sida med locket stängt så mycket som möjligt. Lökringarna ska få en genomskinlig och lätt gyllene färg.
Servering: Serveras som tillbehör till t.ex. hamburgare (se recept här).

Tips! Om du grillar hamburgare kan du lägga på lökringarna på grillen några minuter efter att du lagt på burgarna.

Förvaring: Äts direkt, lökringarna är inte så goda dagen efter.

Omdömen: Mina föräldrar och jag tyckte om de grillade lökringarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar