Grillade lökringar är ett gott tillbehör till t.ex. grillade hamburgare. Smaken blir mildare och sötare än den råa löken och tar därför inte över smaken från övriga tillbehör.
Tid: 15 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
1 st röd lök
Gör såhär:
- Sätt på grillen och förbered för direkt grillning.
- Skala löken och skär i 3/4 cm tjocka skivor. Det viktigaste är att lökringarna är jämna.
- Grilla lökringarna ca. 5 minuter på varje sida med locket stängt så mycket som möjligt. Lökringarna ska få en genomskinlig och lätt gyllene färg.
Servering: Serveras som tillbehör till t.ex. hamburgare (se recept här).
Tips! Om du grillar hamburgare kan du lägga på lökringarna på grillen några minuter efter att du lagt på burgarna.
Förvaring: Äts direkt, lökringarna är inte så goda dagen efter.
Omdömen: Mina föräldrar och jag tyckte om de grillade lökringarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar