Citron- & myntasås är en kall sås med frisk syrlig smak av citron och en fräsch smak av mynta. Såsen är god till fisk och kycklingrätter.
Tid: 5 minuter + tid i kylskåp
Portioner: 2 portioner
Ingredienser:
7-8 st myntablad
75 g (ca. 3/4 dl) lätt crème fraiche
Skalet av 1/2 citron
1 tsk citronsaft av pressad citron
Salt
Gör såhär:
- Skölj myntabladen och hacka dem grovt.
- Häll upp lätt crème fraiche i en skål.
- Tillsätt de hackade myntabladen.
- Riv ner det yttersta gula skalet (zesten) av en halv citron i skålen.
- Tillsätt 1 tsk citronsaft av pressad citron.
- Rör om och smaka av med salt. Blanda väl.
- Låt stå i kylskåp en stund - minst en halvtimme - för att smakerna ska sätta sig.
Servering: Serveras som tillbehör till diverse fisk- och kycklingrätter. Extra gott till laxsallad (se recept här).
Tips! Börja med att göra i ordning såsen så hinner smakerna sätta sig under tiden resten av maten tillagas.
Förvaring: Förvaras inplastad i kylen. Hållbarhet 2-3 dagar.
Omdömen: Jag och mamma tyckte mycket om såsen till laxsalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar