tisdag 29 juli 2014

Citron- & myntasås


Citron- & myntasås är en kall sås med frisk syrlig smak av citron och en fräsch smak av mynta. Såsen är god till fisk och kycklingrätter.



Tid: 5 minuter + tid i kylskåp
Portioner: 2 portioner

Ingredienser:
7-8 st myntablad
75 g (ca. 3/4 dl) lätt crème fraiche
Skalet av 1/2 citron
1 tsk citronsaft av pressad citron
Salt

Gör såhär:

  1. Skölj myntabladen och hacka dem grovt.
  2. Häll upp lätt crème fraiche i en skål.
  3. Tillsätt de hackade myntabladen.
  4. Riv ner det yttersta gula skalet (zesten) av en halv citron i skålen.
  5. Tillsätt 1 tsk citronsaft av pressad citron.
  6. Rör om och smaka av med salt. Blanda väl.
  7. Låt stå i kylskåp en stund - minst en halvtimme - för att smakerna ska sätta sig.
Servering: Serveras som tillbehör till diverse fisk- och kycklingrätter. Extra gott till laxsallad (se recept här).

Tips! Börja med att göra i ordning såsen så hinner smakerna sätta sig under tiden resten av maten tillagas.

Förvaring: Förvaras inplastad i kylen. Hållbarhet 2-3 dagar.

Omdömen: Jag och mamma tyckte mycket om såsen till laxsalladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar