Tid: Förberedelser: 6 timmar varav 1 timme arbete + uppläggning
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
1 sats hemmagjord mjukglass (allt går inte åt, en sats räcker till 6 portioner)
1/2 sats kolagrädde
Gör såhär:
- Gör mjukglassen och koka den kondenserade mjölken till kolagrädden.
- När den kondenserade mjölken svalnat - förbered kolagrädden. Om du använder karamelliserad mjölk kan kolagrädden förberedas så fort mjukglassen ställts i kylen.
- Saltrosta mandlarna och låt svalna.
- Karamellisera de saltrostade mandlarna och låt dem svalna. Är det väldigt varmt ute kan de karamelliserade mandlarna ställas in i kylskåp för att inte sockret ska smälta.
- Kör mjukglassen i glassmaskin.
- Vispa kolagrädden ganska löst och grovhacka de karamelliserade mandlarna.
- Fyll en spritspåse med ganska stor tyll med mjukglass och en annan spritspåse med kolagrädden.
- Varva mjukglass och kolagrädde i portionsglas. Börja med mjukglass och avsluta med kolagrädde. Toppa med mandelkrosset.
Servering: Serveras direkt, ev. med madelkross.
Tips! Spara gärna några hackade karamelliserade mandlar och lägg upp i en liten skål. Då kan var och en fylla på om de vill ha mer.
Förvaring: Äts direkt. Mjukglassen kan frysas och ätas som kulglass i 3-4 dagar. Kolagrädden håller inplastad i kylskåp i 2-3 dagar. De karamelliserade nötterna håller i kylskåp i några dagar.
Omdömen: Alla tyckte mycket om efterrätten som uppfattades som riktigt lyxig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar