De här citronbollarna är gjorda på dadlar och mandlar men påminner starkt om citronkakor.
Tid: 20 minuter
Portioner: 24 st bollar
Ingredienser:
3 dl torkade dadlar
2 dl sötmandlar
2 dl havregryn
Zest av en citron
1 msk citronsaft
2 tsk honung
½ krm äkta vaniljpulver
½ krm salt
1-2 msk vatten
Kokos
Gör så här:
- Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare till en grovt smulig men formbar massa. Det brukar vara lagom när det börjar klumpa sig.
- Forma smeten till bollar.
- Rulla bollarna i kokos.
Servering: Citronbollarna passar utmärkt som mellanmål eller som lite nyttigare godis.
Tips! Det är godast om smeten inte är allt för söndermixad, lite tuggmotstånd gör dem härligt sega.
Förvaring: Förvara bollarna lufttätt i rumstemperatur.
Omdömen: Jag gjorde dem till mamma som älskade dem och det gjorde jag också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar