fredag 13 februari 2015

Friterad banan


Friterad banan finns på nästan varje kinarestaurang och serveras varm med kall vaniljglass och söt sirap.

Tid: 20 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
2-3 st bananer
1 st ägg
1,75 dl vetemjöl
0,25 dl majsmjöl
1 msk strösocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1-1,5 dl kallt vatten

Gör så här:

  1. Vispa sönder ägget.
  2. Sikta ner vetemjöl, majsmjöl, socker, bakpulver och salt.
  3. Vispa ner vattnet till en konsistens som liknar en tjock pannkakssmet.
  4. Låt ev. smeten svälla 30 minuter i kylskåp.
  5. Skala bananerna och dela dem på mitten.
  6. Sätt på fritösen på 170 grader.
  7. Doppa bananerna i smeten så att den täcker och fritera 1-2 st åt gången i 3-4 minuter. Bananerna ska vara lätt gyllene.
  8. Låt överflödigt fett rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
Servering: Servera direkt med vaniljglass och lönnsirap.

Tips! När du ändå håller på och gör "kinamat" kan du väl göra fyra små rätter?

Förvaring: Den friterade banan bör ätas direkt.

Omdömen: Alla tyckte mycket om det! Pappa sa att det var godare än på kinarestaurang!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar