Friterad banan finns på nästan varje kinarestaurang och serveras varm med kall vaniljglass och söt sirap.
Tid: 20 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
2-3 st bananer
1 st ägg
1,75 dl vetemjöl
0,25 dl majsmjöl
1 msk strösocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1-1,5 dl kallt vatten
Gör så här:
- Vispa sönder ägget.
- Sikta ner vetemjöl, majsmjöl, socker, bakpulver och salt.
- Vispa ner vattnet till en konsistens som liknar en tjock pannkakssmet.
- Låt ev. smeten svälla 30 minuter i kylskåp.
- Skala bananerna och dela dem på mitten.
- Sätt på fritösen på 170 grader.
- Doppa bananerna i smeten så att den täcker och fritera 1-2 st åt gången i 3-4 minuter. Bananerna ska vara lätt gyllene.
- Låt överflödigt fett rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
Servering: Servera direkt med vaniljglass och lönnsirap.
Tips! När du ändå håller på och gör "kinamat" kan du väl göra fyra små rätter?
Förvaring: Den friterade banan bör ätas direkt.
Omdömen: Alla tyckte mycket om det! Pappa sa att det var godare än på kinarestaurang!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar