Äkta mandelmassa består endast av mandel och socker. Dessutom brukar man säga att mandelmassa ska vara 50/50, alltså bestå av hälften mandel och hälften socker. Den här mandelmassan följer alla konstens regler, förutom att den inte valsas...
Tid: 25 minuter
Portioner: 500 g
Ingredienser:
245 g sötmandel
5 g bittermandel
250 g strösocker
Gör så här:
- Skålla all mandel några minuter i rikligt med kokande vatten.
- Lägg över de heta mandlarna i ett durkslag och spola med kallt vatten.
- Låt vattnet rinna av.
- Skala mandlarna och lägg dem i en matberedare.
- Tillsätt strösockret och mixa några minuter (5-15 minuter) till en slät och formbar massa. Massan kommer att blir varm under mixningen men det är meningen.
- Plasta in mandelmassan och låt den ligga och mogna i rumstemperatur eller i kylskåp under natten.
Servering: Använd mandelmassan till lite allt möjligt, i fyllning, mazariner eller ät precis som den är.
Förvaring: Mandelmassan klarar sig några dagar i rumstemperatur eller en vecka i kylskåp.
Tips! Om inte allt blir mixat kan du prova att stanna matberedaren och skrapa kanterna eller att mixa hälften åt gången.
Omdömen: En riktigt god mandelmassa med den rätta konsistensen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar