Gräddglass är kanske det godaste som finns och hemgjord är den ännu bättre. Föreställ dig en varm sommardag med kall vaniljglass och färska jordgubbar...
Tid: 9 timmar varav 1 timme arbete
Portioner: 3-4 portioner
Ingredienser:
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl standardmjölk (3%)
1 st vaniljstång
En nypa havssalt
6 st äggulor
1,25 dl strösocker
Gör så här:
- Blanda grädde och mjölk i en stor tjockbottnat kastrull.
- Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även i resten av stången i kastrullen.
- Tillsätt salt.
- Koka upp blandningen under omrörning och ställ åt sidan att svalna.
- Vispa äggulor och strösocker fluffigt.
- Rör ner äggulefluffet i kastrullen med gräddblandning.
- Ställ tillbaka på spisen och låt sjuda (inte koka!) till max 85 grader eller tills den börjar tjockna.
- Häll smeten i en bunke och låt svalna.
- Täck bunken med plastfolie och låt stå i kylskåpet under natten eller minst 8 timmar.
- Sätt på glassmaskinen och kör till en fast och smidig glass.
- Lägg glassen in en burk och ställ in i frysen 30-60 minuter.
Servering: Servera glassen som den är, med jordgubbar, chokladsås eller vad du än vill ha.
Tips! Det här är ett utmärkt grundrecept som går att variera i oändlighet.
Förvaring: Glassen håller sig max 2 dygn i frysen innan det blir isig.
Omdömen: Alla ÄLSKAR den här underbara glassen.
Jag hörde vanilj glass med färska jordgubbar...♡♡♡ ser så gott ut!
SvaraRadera