Hummus är en kikärtsröra som ofta äts i bl.a. Libanon. Hummus passar bra till meze och till kikärtor.
Tid: 12 h + 1 h 15 min
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
200 g torkade kikärtor
1 st stor vitlöksklyfta
1-2 dl olivolja
½-1 tsk thaini (sesampasta)
Pressad citron
Salt
Gör så här:
- Blötlägg kikärtorna i rikligt med kallt vatten i 12 timmar.
- Häll av vattnet. Lägg kikärtorna i en kastrull, täck med vatten och salta.
- Sjud kikärtorna under lock mjuka i ungefär en timme tills de är mjuka.
- Häll av kikärtorna.
- Mixa kikärtorna fint i matberedare eller med stavmixer.
- Pressa ner vitlök och rör ner olivolja.
- Smaka av med thaini, citron och salt. Låt gärna stå en stund innan servering.
Servering: Servera hummusen som tillbehör till t.ex. falafel.
Tips! Har du ont om tid kan du köpa kikärtor på burk.
Förvaring: Hummusen håller 5 dagar i kylskåp.
Omdömen: Hummusen var god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar