Den här matiga smörgåsen passar bra som en lättare lunch när man inte orkar laga något invecklat.
Tid: 5 minuter
Portioner: 1 portion
Ingredienser:
1 skiva bröd, t.ex. Wasa Surdeg Råg
Bregott eller annat smörgåsfett
2 st salladsblad, t.ex. Isbergssallad eller Kaskad
2 skivor salami Milano
Lite fetaost
3-4 skivor gurka
3 plommon- eller körsbärstomater
ev. ört-/kryddgrönt till garnering
Gör såhär:
- Bre brödskivan med Bregott.
- Skölj salladsbladen och lägg dem så att de täcker brödet.
- Lägg på salamin och smula över lite fetaost.
- Skölj och skiva gurkan, lägg skivorna på smörgåsen.
- Skölj tomaterna och dela dem på mitten. Fördela dem på smörgåsen. Garnera eventuellt med ört-/ kryddgrönt.
Servering: Serveras direkt som den är.
Tips! Variera gärna med lite olika pålägg, blanda t.ex. med flera sorters salami.
Förvaring: Äts helst direkt men kan plastas in och förvaras i kylskåp några timmar utan att bli allt för mjuk.
Omdömen: Jag tyckte mycket om smörgåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar