torsdag 7 augusti 2014

Salamismörgås


Den här matiga smörgåsen passar bra som en lättare lunch när man inte orkar laga något invecklat.

Tid: 5 minuter
Portioner: 1 portion

Ingredienser:
1 skiva bröd, t.ex. Wasa Surdeg Råg
Bregott eller annat smörgåsfett
2 st salladsblad, t.ex. Isbergssallad eller Kaskad
2 skivor salami Milano
Lite fetaost
3-4 skivor gurka
3 plommon- eller körsbärstomater

ev. ört-/kryddgrönt till garnering

Gör såhär:

  1. Bre brödskivan med Bregott.
  2. Skölj salladsbladen och lägg dem så att de täcker brödet.
  3. Lägg på salamin och smula över lite fetaost.
  4. Skölj och skiva gurkan, lägg skivorna på smörgåsen.
  5. Skölj tomaterna och dela dem på mitten. Fördela dem på smörgåsen. Garnera eventuellt med ört-/ kryddgrönt.
Servering: Serveras direkt som den är.

Tips! Variera gärna med lite olika pålägg, blanda t.ex. med flera sorters salami.

Förvaring: Äts helst direkt men kan plastas in och förvaras i kylskåp några timmar utan att bli allt för mjuk.

Omdömen: Jag tyckte mycket om smörgåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar