Den här bulgursalladen är ett gott tillbehör till grillad kyckling eller som bas i en matigare sallad.
Tid: ca. 30 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
1,5 dl bulgur
3 dl vatten
0,5 tsk salt
100 g konserverad bönmix
5-6 st soltorkade tomater
1 msk sambal oelek
Gör såhär:
- Häll 3 dl vatten och 0,5 dl salt i en kastrull. Koka upp vattnet under lock.
- Häll i bulgur och rör om. Låt sedan koka under lock på svag värme (3-4:an) i 12 minuter tills allt vatten försvunnit.
- Ta kastrullen från plattan och låt stå med locket på i ca. 5 minuter. Låt sedan svalna utan lock tills det är ljummet.
- Häll av lagen från bönorna och skölj i kallt vatten.
- Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
- Häll upp kokt bulgur i en serveringsskål och tillsätt sambal oelek och rör om väl.
- Tillsätt bönorna och de soltorkade tomaterna. Smaka ev. av med mer sambal oelek.
Servering: Serveras med grillad kyckling och gurka.
Tips! Blanda gärna i grillad kyckling i salladen innan servering.
Förvaring: Rester förvaras inplastade i kylskåp 3-4 dagar.
Omdömen: Jag och mamma tyckte det var gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar