torsdag 21 augusti 2014

Potatismacka


En potatismacka är ett enkelt och gott sätt att använda kokt potatis som blivit över.

Tid: 5 minuter

Ingredienser:
Knäckebröd, t.ex. Leksands rut normalgräddat
Bregott (eller annat smörgåsfett)
Kokt kall potatis (gärna färskpotatis med skal)
Örtsalt

Gör såhär:
  1. Bre knäckebrödet med Bregott.
  2. Skiva den kalla kokta potatisen i 1/2-1 cm tjocka skivor.
  3. Fördela den skivade potatisen på knäckebrödet.
  4. Strö över örtsalt.
Servering: Serveras direkt som den är, gott till ett glas mjölk.

Tips! Koka gärna lite mer potatis än vad som går åt när du väl kokar potatis - framför allt under sommaren när det finns färskpotatis - så kan du göra potatimackor.

Förvaring: Potatismackorna bör ätas direkt.

Omdömen: Jag tycket väldigt mycket om potatismackorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar