Tid: 5 minuter
Ingredienser:
Knäckebröd, t.ex. Leksands rut normalgräddat
Bregott (eller annat smörgåsfett)
Kokt kall potatis (gärna färskpotatis med skal)
Örtsalt
Gör såhär:
- Bre knäckebrödet med Bregott.
- Skiva den kalla kokta potatisen i 1/2-1 cm tjocka skivor.
- Fördela den skivade potatisen på knäckebrödet.
- Strö över örtsalt.
Servering: Serveras direkt som den är, gott till ett glas mjölk.
Tips! Koka gärna lite mer potatis än vad som går åt när du väl kokar potatis - framför allt under sommaren när det finns färskpotatis - så kan du göra potatimackor.
Förvaring: Potatismackorna bör ätas direkt.
Omdömen: Jag tycket väldigt mycket om potatismackorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar