En varm sommardag då man inte riktigt orkar stå i köket eller är riktigt sugen på varm mat passar den här lätta plockmatsmiddagen jättebra.
Tid: 8 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
1 paket extrarökt skinka à 120 g, t.ex. Lönnebergaskinka extrarökt
1 storpack rostbiff à 250 g, t.ex. Bröderna Nilssons Gourmetgrillade rostbiff
Potatissallad, köpt eller hemmagjord
1 st honungsmelon
1 st påse/kartong körsbär
1/2 st färsk baguette
Smörgåsfett, t.ex. Arla Bregott
Gör såhär:
- Rulla skinka och rostbiff till rullar och lägg upp snyggt på serveringsfat.
- Lägg upp potatissalladen i en skål.
- Dela melonen på mitten och forma bollar med kuljärn. Har du inget kuljärn går det bra att skära melonen i kuber. Lägg upp melonen i en skål.
- Skölj körsbären och lägg upp i en skål.
- Skiva baguetten och lägg upp på ett brödfat.
- Ställ fram smörgåsfett på bordet.
Servering: Serveras som det är i flera skålar. Var och en får plocka själv.
Tips! Variera gärna plockmatsmiddagen med andra frukter och bär eller med annat kött, t.ex. salami.
Förvaring: Rester plastas in och förvaras i kylskåp. Hållbarhet 3-4 dagar.
Omdömen: Alla tyckte mycket om den lätta plockmatsmiddagen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar