Tid: 15-20 minuter
Ingredienser:
Rester av kalops
Kall, kokt potatis
Rapsolja eller annat matfett (till stekning)
Gör såhär:
- Tärna potatisen.
- Hetta upp en stekpanna och tillsätt rapsolja.
- Lägg i tärnad potatis och kalops. Stek på medel högvärme tills allt är varmt, ca. 10 minuter.
Servering: Serveras med inlagda rödbetor och ev. äppelmos eller äppelkompott.
Tips! Om det är för lite kokt potatis över från när man lagde kalops kan man koka lite extra potatis kvällen innan för att spara tid när man väl ska laga pytt i panna.
Förvaring: Rester förvaras i kylskåp. Hållbarhet 1-3 dagar beroende på hur gammal kalopsen och potatisen är.
Omdömen: All förutom den min lillasyster som inte tycker om pytt i panna tyckte väldigt mycket om maträtten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar