Den här chokladmilkshaken är riktigt lyxig med vaniljglass, chokladsås och bitar av hackad choklad.
Tid: 10 minuter
Portioner: 1 stort glas
Ingredienser:
0,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
ca. 5 rutor choklad (ca. 40 g) t.ex. Marabou mjölkchoklad eller Marabou daim
1,5 dl mjölk
2,5 dl vaniljglass (gräddglass), ex. Sia vanilj ekologisk
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Chokladsås (köpt eller hemmagjord)
Gör såhär:
- Vispa grädden ganska hårt med elvisp och blanda ner 1 tsk vaniljsocker. Grädden ska hålla formen när den spritsas.
- Riv eller hyvla ca. 2 rutor choklad på den grövsta sidan av ett rivjärn.
- Hacka resterande choklad grovt.
- Häll mjölk, vaniljglass, kakao och vaniljsocker i en mixer eller i en bägare med höga kanter.
- Mixa fluffigt med mixer eller stavmixer.
- Blanda ner den hackade chokladen och lite chokladsås. Rör om lite lätt med en lång sked.
- Häll upp milkshaken i ett stort glas.
- Fyll en spritspåse med stjärnformad tyll med den vispade grädden.
- Spritsa grädden på milkshaken.
- Toppa med chokladsås och den rivna chokladen.
Servering: Serveras direkt i glaset med en lång sked och ett stort sugrör.
Tips! Använd kalla ingredienser, mjölken och grädden ska vara precis från kylskåpet och glassen precis från frysen.
Förvaring: Äts direkt.
Omdömen: Min lillasyster tyckte väldigt mycket om milkshaken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar