Den här chokladsåsen smakar nästan som kladdkaka och är fantastiskt god till vaniljglass. Receptet kommer från ungdomsgården Gransnäs i Småland.
Tid: 15 minuter
Portioner: 3-4 portioner
Ingredienser:
100 g smör
1 dl strösocker
1-2 tsk vaniljsocker
4 tsk kakao
1 dl vispgrädde
Gör såhär:
- Smält försiktigt smöret i en kastrull.
- Blanda ner övriga ingredienser och vispa jämnt.
- Låt blandningen koka upp och koka i några minuter tills alla sockerkristaller smält och såsen tjocknat något. Vispa lätt då och då under tiden.
Servering: Chokladsåsen serveras varm till bl.a. vaniljglass.
Tips! Till min familj på fyra chokladsåssugna personer gjorde jag en dubbel sats och hade då 3 tsk vaniljsocker. Det blev dock lite över - en dubbel sats skulle nog kunna räcka till sex personer som efterrätt.
Förvaring: Chokladsåsen kan frysas.
Omdömen: Chokladsåsen var jättepopulär - smakade precis som den skulle!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar