fredag 1 augusti 2014

Toast


En lättlagad lunchrätt som är enkel att variera efter tycke och smak. Det krävs inget toastjärn eller smörgåsgrill utan går utmärkt med våffeljärn.

Tid: 15 minuter
Portioner: 4 st toasts

Ingredienser:
8 skivor rostbröd t.ex. Pågen Roast'n Toast
Smörgåsfett, t.ex. Arla Bregott
8 skivor ost, t.ex. Arla ko Hushåll
4 skivor skinka, t.ex. Lönnebergaskinka Extrarökt skinka
1 st tomat

Gör såhär:
  1. Värm ett våffeljärn.
  2. Bre brödskivorna med smörgåsfett.
  3. Lägg på en ostskiva på varje brödskiva.
  4. Lägg skinka på hälften av bröden.
  5. Skölj en tomat och skär i cm-tjocka skivor. Fördela tomaterna över brödskivorna med skinka.
  6. Vänd brödskivorna med bara ost över de med skinka så att påläggen är på insidan.
  7. Tillaga två toasts åt gången i det varma våffeljärnet. Grädda i några minuter tills osten smält och toastsen fått en fin gyllene färg.
Servering: Serveras med en grönsallad.

Tips! Toasten går att anpassa efter vad man själv gillar. Den yngsta har dessa pålägg: Bregott, 1 skiva extrarökt skinka och 4 skivor hushållsost (två på varje brödskiva). Bregott bres även på yttersidorna av toasten.

Förvaring: Toasts är godast direkt.

Omdömen: En rätt som alla tycker är god. Framför allt min lillasyster tycker om rätten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar