Den här vitlökssåsen har jag komponerad helt själv efter att ha smakat och inspirerats av vitlökssåser både på Coffee corner i Täby centrum och på Panini i Uppsala.
Tid: 5-10 minuter
Portioner: 3-4 portioner
Ingredienser:
1,5 dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
1 st stor klyfta vitlök
1 tsk persilja, färsk eller fryst
Vitpeppar
Salt
Gör såhär:
- Häll upp lätt crème fraiche och majonnäs i en bunke.
- Skala en vitlöksklyfta och pressa ned den i blandningen.
- Hacka persiljan fint och blanda ner.
- Smaka av med lite vitpeppar och ev. lite salt men var försiktig så att det inte blir för mycket.
- Låt stå inplastad i kylen i 10-20 minuter för att få smak.
Servering: Gott till mycket som salladsdressing, bl.a. till lasagne.
Tips! Börja gärna med att göra såsen när du lagar mat så hinner smakerna mogna fram till servering.
Förvaring: Förvaras inplastad i kylskåp. Hållbarhet 3-4 dagar.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tyckte jättemycket om såsen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar