Den här kalla äppelsåsen passar till mycket och är extra god som dressing till kycklingburgare.
Tid: 5 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk koncentrerad äpplejuice
1/2 kruka färsk basilika
eller 2 tsk torkad basilika
Salt
Vitpeppar
Gör såhär:
- Finhacka basilikan.
- Blanda crème fraiche, majonnäs, äppeljuice och basilika.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt såsen stå i kylskåp en stund innan servering så att smakerna hinner mogna.
Servering: Servera äppelsåsen kall till t.ex. kycklingburgare.
Tips! Börja med att göra såsen när du lagar mat så hinner smakerna mogna ordentligt i kylen.
Förvaring: Såsen kan förvaras 3-5 dagar i kylskåp.
Omdömen: Jag, mamma och pappa har smakat såsen och tycker den är väldigt god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar